Klein Poppegoet

 

Met ingang van 13 september 2022 is de activiteit “cleijn poppegoet” gestart. U kunt de collectie bezoeken op de dinsdagochtenden van 10-12 uur bij Hanny Galesloot, in Nieuw Haamstede. Sinds 1999 maak zij interieurs na van oude poppenhuizen. Voorbeeld zijn de poppenhuizen van het Rijksmuseum en de musea in Utrecht, Den Haag en Haarlem. Ook schilderijen van het 17e -eeuwse interieur zijn een goede informatiebron.

Sinds enige jaren maakt zij ook oude winkeltjes. Veelal Franse winkeltjes met een inrichting eind 19e eeuw. U kunt hierbij denken aan lingeriewinkel, heren- en damesmode, bakkerij, boekenwinkel, antiekwinkel, apotheek enzovoort. Verder is er een kleine collectie antieke poppen met meubeltjes, accessoires e.d. en een kleine collectie Zeeuwse streekdracht.

Per dinsdagochtend is aantal vrouwen welkom. We drinken koffie of thee met wat lekkers en Hanny laat u de collectie zien. U mag alles bekijken en vragen. Afhankelijk van de belangstelling wordt er verteld over de oude poppenhuizen in de musea en het Nederlandse interieur aan de hand van de kasten die gemaakt zijn. In een aparte ruimte staat de poppencollectie en alle winkeltjes.

Het kan ook zo zijn dat er belangstelling ontstaat hoe je zou kunnen starten met de poppenhuis hobby. Daar kan Hanny veel over vertellen en zij heeft in die jaren ook een behoorlijke materiaalkennis opgebouwd. Kunt u niet alles in een keer bekijken – dan komt u gewoon weer een keertje terug.

 

Meer informatie en aanmelding bij cgvdgraaf@live.nl

Er is geen apart lidmaatschap. Wel moet u lid zijn van de overkoepelende organisatie


Klederdracht

 

Hanny Galesloot heeft een kleine collectie streekdracht. Het is geen grote collectie maar wel interessant genoeg om over te vertellen. Bent u geïnteresseerd in de Zeeuwse Klederdracht dan kunt u de collectie bezoeken op elke laatste dinsdagmorgen van de maand. U kunt alles van dichtbij zien, vasthouden en de materialen/stoffen voelen. Vooral als je van handwerken en naaien houdt is het enorm interessant om te zien hoe prachtig alles in het verleden gemaakt is

 

De activiteit is van 10-12 uur bij Hanny thuis in Nieuw Haamstede. De groep kan bestaan uit maximaal 5 dames. Op de overige dinsdagochtenden is de collectie met oude interieurs en winkeltjes te bezichtigen.

 

U kunt u aanmelden bij Carla van der Graaf cgvdgraaf@live.nl  

In de nieuwsbrief van de Vrouwen van Schouwen worden bijzondere activiteiten vermeld.

Er is geen apart lidmaatschap van deze subclub.

Wel moet u lid zijn van de overkoepelende organisatie.